Як кохалися давні українці? Все про інтимне життя наших предків

Хто з нас не чув від старшого покоління фразу “а от у наші часи такої розпусти не було”? Але якщо не було — як тоді пояснити той факт, що в родинах наших прапрабабусь зазвичай було щонайменше по троє-четверо дітей? І це явище — найкращий доказ того, що наші з Вами предки знали не тільки як готувати, доглядати худобу та бути господарем, вони ще й добре знались на коханні! Проте, через забобони, вірування та інші культурні відмінності тогочасний секс доволі сильно відрізнявся від того, що ми маємо на увазі сьогодні, використовуючи словосполучення “інтимне життя”. 

Тож сьогодні Амурчик допоможе Вам розібратись в пікантних подробицях інтимного життя давніх українців. Зацікавились? Тож гортайте далі! 

Чи існував секс до шлюбу?

Перший досвід: чи існував секс до шлюбу?

Певно, ні для кого не секрет, що перший досвід інтимних пестощів наші предки часто отримували ще до того, як вступали в шлюб. А починалось статеве життя доволі рано, середній вік становив 15-18 років. В дохристиянські часи наймасовіші гуляння відбувались на свято богині Лади, покровительки шлюбу, весни та продовження життя. Подібні забави можна знайти також в культурах інших народів — кельти та германці, наприклад, теж не тільки через багаття стрибали під час святкування Белтейну.

Після хрещення Русі та розповсюдження на її території християнства, сексуальність наших предків була дуже обмежена релігією. Народні гуляння, де люди розважались всіма доступними способами, церквою не заохочувались. Натомість цінуватись стала цнота, а секс розглядався як спосіб продовження роду. В ці часи популярними стали вечорниці. Якщо Ви не знали, що це таке — коротенько розповімо. Вечорницями називались вечірки для молоді, на яких поєднувались дозвілля та робота. Дівчата часто брали з собою на вечорниці шитво, вишивання та інше рукоділля. Для вечорниць, зазвичай, використовували хату удови, якій віддячували грошима чи продуктами. Господиня дому і наглядала за молоддю, пильнуючи, щоб веселі розваги не зайшли занадто далеко. 

Як Ви вже могли здогадатись, на вечорницях хлопці та дівчата не лише займались справами, співали та танцювали. Також на вечірках мали місце ігри, і одною з них була гра в “притулу”. Ця гра часто була першим досвідом інтимних пестощів. Суть гри полягала в тому, що дівчина дозволяла парубку “вмочити кінчика” — частково ввести пеніс у вагіну з метою сексуального задоволення. Такі ігри були пікантними, але дівчатам варто було пильнувати, щоб раптом не відбулось справжнього статевого акту. А як Ви могли здогадатись — такі випадки періодично траплялись через відсутність базової сексуальної освіти. Тож після такої гри дівчина цілком могла  стати покриткою — тобто, жінкою, яка не вберегла свою цноту та народила позашлюбну дитину.

Треба розуміти, що через брак статевої освіти багато дівчат та хлопців в принципі не знали, що такі розваги можуть призвести до вагітності. Тож коли молода дівчина опинялась у незручному становищі і при цьому не була заміжня, часто вона щиро не могла зрозуміти, як так сталось і звідки взялась дитина. 

Весільні традиції та секс у шлюбі

Може здатись, що після шлюбу інтимне життя пари ставало вільнішим, але це лише ілюзія. Навіть у подружньому житті до сексуальних стосунків ставлення було дуже неоднозначним. З одного боку секс все ще був розпусним та гріховним, а з іншого — це єдиний спосіб продовжити рід. 

Подружній секс часто відбувався похапцем, де і коли тільки доведеться. Причин такого явища було кілька. Спочатку молодята жили разом з батьками нареченого, тож далеко не завжди у подружжя були можливість та час усамітнитись, отже про пізнання один одного можна було б і не мріяти. Тож пари користувались будь-якою зручною миттю і практикували секс на сіні, біля ставка, в полі — поки ніхто не бачить. Іншим фактором була велика кількість роботи по господарству. Тож зазвичай як чоловік, так і дружина були більшість часу зайняті справами.

І якщо Ви думаєте, що початок подружнього життя та перший статевий акт були виключно справою молодят — поспішаємо Вас розчарувати. Не рідко під час весілля подружжя було змушене проходити принизливий з сучасної точки зору обряд “комора”. Суть його полягала у тому, що молоду пару відправляли на деякий час в окрему кімнату, де мав відбутись акт дефлорації — тобто, позбавлення цноти. Єдина мета цього обряду полягає в тому, щоб продемонструвати гостям кров на сорочці молодої — символ її доброчесності. 

Завершувалось статеве життя так само рано, як і починалось. Вважалось, що якщо у пари вже є онуки, то займатись сексом вже непристойно. Тобто, якщо жінка народжувала першу дитину в 18 років і ставала бабусею в 36, то подружжю вже не личило кохатись. Навіть сон в одному ліжку вважався непристойним. А якщо подружжя продовжувало насолоджуватись інтимним життям, з них сміялись сусіди. 

Як наші прабабусі уникали небажаної вагітності? 

Як наші предки уникали небажаної вагітності? Тогочасні вірування вимагали від жінки народжувати якмога більше дітей, тож безпечних та на 100% ефективних методів захисту просто не існувало. Коли подружжя хотіло уникнути чергової вагітності, то вдавалось до різноманітних заходів, які умовно можна поділити на дві категорії: відвари з різноманітних рослин, тобто вживання чогось всередину, та обряди. 

Найпопулярнішим способом контрацепції був “висмик”, тобто перерваний статевий акт. Також вважалось, що неможливо завагітніти, якщо пара займається сексом стоячи, тож наші предки активно практикували різні пози, в яких статевий акт відбувався саме так. Крім того, жінки вірили, що вагітність не зможе настати, якщо після сексу перевернутись на живіт. Існувала також безліч обрядів, пов’язаних з насінням, менструальною кров’ю та шерстю неплідної корови чи вівці. 

Заборона на близькість: в які дні не можна було кохатись? 

Релігія та забобони також накладали певні обмеження на сексуальні стосунки подружжя. Наприклад, не можна було кохатись в піст, під час великих церковних свят та поминальних днів. Заборонялось займатись сексом в середу, п’ятницю та неділю. Крім того, давні українці вірили, що зачаття дитини в релігійний день може призвести до народження малюка з вадами або майбутнього злочинця. А якщо узагальнити ставлення церкви до подружнього сексу, то можна було зробити такий висновок: інтимний контакт дозволений виключно в місіонерській позі та лише для того, щоб народити дітей. А якщо порахувати дозволені для інтиму дні — їх виходило близько 60 на рік. 

Крім релігійних свят існували ще й забобони. Від чоловіків вони вимагали утримання від сексуальних стосунків перед риболовлею, полюванням, роботами в полі, чисткою криниці, будівництвом та забоєм свині. Для жінок рекомендувалось зберігати статевий спокій перед випіканням хліба та виготовленням тканин, оскільки ці справи вимагали зберігати ритуальну чистоту тіла. 

 

Відгуки

Як кохалися давні українці? Все про інтимне життя наших предків (0 відгуків)
Відгуків ще нема, стань першим - постав питання або напиши свій відгук!)

Додати відгук про Як кохалися давні українці? Все про інтимне життя наших предків, залишити коментар, запитати

Ім'я*
Електронна пошта
Відгук чи запитання*
Ваша оцінка